KM

BISERNA JEZERA AUSTRIJE 09.03-12.03.2018

POSJETITE BISERNA JEZERA AUSTRIJE

Salcburg – Halajn - Volfgangze – Bad Išl – Halštat

 

1 noćenje / autobusom u terminu od 09.03.2018.god do 12.03.2018.godine


Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama rijeke Salcah, na sjevernoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je grad ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, ali ima i mnoštvo drugih atrakcija. Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najljepših austrijskih jezera i poznato turističko mjesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke. Bad Išl (Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri posjeti austrijskim jezerima i bilježi dugu istoriju kao popularna turistička destinacija. Habzburška princeza Sofija je baš u Bad Išlu izliječila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franjo Josif I, svake godine tamo provodio svoja ljeta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici u Bad Išlu. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, na jugozapadnom dijelu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. Razvoj čitavog regiona, od samog početka naseljavanja ovih prostora, vezan je za eksploatisanje soli. U ovoj regiji se nalazi i Halštat rudnik soli, najstariji na svijetu.


PROGRAM PUTOVANJA 

1.dan 09.03.2018. /petak/

Polazak iz Sarajeva u 19 h, iz Visokog u 19,45 h, iz Kakanja u 20,00 h , iz Zenice u 20,30, iz  Žepča u  21,15 h, iz Maglaja u 21,30 h, iz Teslića u 21 h, iz Tuzle u 20,30, iz  Doboja u 22,00 h iz  Dervente u 22.30h sa benzinske pumpe Nada. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osvježenje. 


2.dan 10.03.2018. /subota/: HALAJN - SALCBURG 

Putovanje prema mjestu Halajn, drugom po veličini naselju u okolini Salcburga. Fakultativna posjeta rudniku soli u trajanju od 1,5h ili slobodno vrijeme za šetnju. Znamenitosti gradića su kuća muzej kompozitora Franca Grubera, tvorca najpoznatije božićne pjesme Tiha noć, i Keltski muzej. Nastavak putovanja ka Salcburgu. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Pješački obilazak Mocartovog rodnog mjesta i jednog od najljepših gradova srednje Evrope: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na

palatu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.


3.dan 11.03.2018. /nedelja/:  VOLFGANGZE – BAD IŠL – HALŠTAT 

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja prema jednom od najljepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mjesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Prošetaćemo do crkve Sv. Volfganga s poznatim Pačerovim oltarom i dvostrukim baroknim oltarom i diviti se prelijepom panoramskom pogledu na jezero s crkvene terase. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv. Gilgen – Sv. Volfgang). Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske vijećnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posjetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner" i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mjestu. Slobodno vrijeme za šetnju ili kafu i kolače. Nastavak puta do Halštata – poznatog jezera i jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mjestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine u kasnogotičkom stilu, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. vijeka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svijetu umjetničkih djela halštatske kulture, rudnik soli Halštat. U kasnim popodnevnim satima polazak za  BIH. Vožnja autoputem kroz

Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.


4. dan 12.03.2018. /ponedeljak/: DOLAZAK U JUTARNJIM ČASOVIMA

KRAJ  PROGRAMA

 

CIJENA ARANŽMANA S PDV-om IZNOSI 199,00 KM

ZA REZERVACIJE DO 20.12.2017.

 CIJENA ARANŽMANA S PDV-om IZNOSI 220,00 KM 

ZA REZERVACIJE OD 20.12.2017.

                                          
CIJENA  ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom visoke  turističke klase (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji;
- smještaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+ 1  sobama u okolini Salcburga, na bazi 1 noćenja sa doručkom

  (švedski sto);
- razgledanje prema programu;
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom cijelog putovanja;
- troškove ogranizacije putovanja;


CIJENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
-
 individualne troškove;
- međunarodno zdravstveno osiguranje 6 KM;
- fakultativni obilazak rudnika 30 € (oko 1,5h, a uključuje transfer,  zaštitnu odjeću, vožnju vozom,

  brodićem po jezercetu soli, toboganima, usluge lokalnog vodiča);
- fakultativnu vožnju brodićem 15 € (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min);

 

 

NAPOMENA:

Dijete do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ima popust 20 KM, doplata za 1/1 sobu 80 KM

 

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije itd. Agencija ne snosi odgovornost promjene cijene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.  Djeca mladja od 4 godine ne mogu posjetiti rudnik soli. Temperatura u rudniku je 8 oC, pa je potrebno ponijeti toplu odjeću i odgovarajuću obuću. Obilazak rudnika nije moguć za osobe u invalidskim kolicima.

 

Zbog rezervacije termina i plaćanja unaprijed za izlet u rudnik soli i vožnju brodom neophodno je da se izjasnite u agenciji prilikom potpisivanja ugovora, a plaćate vodiču na licu mjesta.


Hotel 3* Nalazi se u okolini Salcburga, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima bar, restoran, sef, parking. Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 i posjeduju TWC, TV, mini bar, telefon. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred polazak.

 KONTAKT INFORMACIJE: 

Agencija Sarajevo: 063/773-399; 033/209 680;
☎️Agencija Zenica: 063/286-218; 032/408-404;
Agencija Doboj Jug: 063/223-344; 032/691-384.
💻info@bosnaexpres.ba
🖱🖱🖱www.bosnaexpres.ba

Aranzman ukljucuje

Potrebna dokumentacija

Fakultative koje nisu ukljucene u aranzman

Od Do Cijena Opis